Prezentim

 Gjovalin Nonaj, fizarmoniçist

 

gjovalin-bleu

Prezentim solo

Gjovalin Nonaj, fizarmonike

Lindur ne Lezhë (Shqiperi) me 10 Gusht 1968 nga një familje këngëtaresh dhe muzikantësh popullore, e ka filluar muzikën ne moshën 5 vjeç  me instrumentin e çiftelisë (vegël me 2tela). Ai ka studiuar për klarinete, korno dhe fizarmonikë. Shtetësia belgo/shqiptar ka çmimin e pare te konservatorit te Tiranes dhe Brukselit. Eshtë muzikant universal luan ne Lahute, çifteli… rapsod tekstesh tradicionale… muzika dhe këngët jane te tradites shqiptare dhe ballkanike. Ai ka nje repertor te pasur te muzikes popullore dhe klasike.luan solo por edhe i shoqeruar nga muzikanta te tjere…nje nga formacionet “Lule bore Kuartet” eshte zgjedhur ne 5 grupet me te mira te vitit ne radio tetevizionin belg RTBF “Le monde est un village” (2004) Ka fituar cmimin e dyte me kangen maje krahu Trevizo (1995); Udheheqes artistik i projektit “Tirana-Bruksel” “festival Ballkan-Trafik” – Beaux-Arts – Bruksel (2008)…. Ka disa CD dhe ka bere disa turrne me grupe dhe solo ne Europe, Ballkan,..

e prezentim ne grupe.