Presentatie

Gjovalin Nonaj, een accordéonist

gjovalin-bleu

Solo presentatie

en presentatie groupes

NONAJ  BALKAN

10302632_10206115127308840_3023146238697398985_n

Het trio ‘NONAJ BALKAN’ werd opgericht door de Belgisch-Albanese accordeonist Gjovalin Nonaj. Gjovalin werd geboren in Lezhe (Albanië), en studeerde zowel in Tirana als in Brussel, waar hij aan beide conservatoria een Eerste Prijs Accordeon behaalde. Daarnaast bespeelt Gjovalin Nonaj eveneens de lahuta (knieviool), decifteli (twee-snarige ‘gitaar’), de hoorn, en de klarinet. Kortom : het voornaamste instrumentarium waarmee volksmuziek uit de Balkan gemaakt wordt.Zowel met zijn eigen composities als met arrangementen, wil Gjovalin Nonaj de muziek van zijn geboorteland uitdragen. Hij realiseert dit met de professionele ondersteuning van Christian Debauve, klarinettist, en professor aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, en met Didier Heggerick, bastuba-speler bij de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen en Le Grand Sextuor.

Het trio NONAJ BALKAN wil niet alleen de grenzen van ons muzikale landschap verkennen, maar het ook verbreden door exploratie van alle componenten waarop ons muzikale erfgoed steunt. Dit concert wordt live opgenomen en gefilmd in aangepast decor, ter voorbereiding van een dvd.

Gjovalin NONAJ, accordeon – Christian DEBAUVE, Klarinet –                  Didier HEGGERICK, bastuba

Nonaj Balkan2 - 2014-06-28


Gjovalin Nonaj en Lucia Barcari

Gjovalin Nonaj en Lucia Barcari zijn in geen enkel geval een traditionele muziekduo. Door hun perfect samenspel tussen viool en accordeon, tussen klassieke muziek en folk – vormen zij een zeer unieke auditieve ervaring. Het duo brengt een zeer interessant programma naar voor, vol van overgangen tussen speelse lichtzinnigheid, dynamische intensiteit en zachtere melodieën.

Beide artiesten hebben al een aanzienlijke naam gemaakt en internationale toehoorders zijn hun niet vreemd. Mnr Nonaj heeft niet alleen met verschillende ensembles en orchesten gespeeld, maar heeft bovendien ook meegespeeld op festivals zoals “Balkan Traffic”. Mevr. Barcari heeft op haar beurt verschillende solo-concerten gegeven in Duitsland, Finland, Oekraïne, België en Canada terwijl ze haar agenda drukke agenda moest aanvullen tussen orchesten en lesgeven. Door hun individuele talenten te combineren, speelt het duo diverse mengelingen van composities. Hun apart samenspel, dat thuis hoort tussen moderne instrumentele ensembles, heeft ze al veel staande ovaties gebracht.

Gjovalin et lucia 2013-03-20